Satira i mediji: izložba karikatura, okrugli stol, stand up večer

462

U programu “Satira i mediji” u sklopu Fažana Media Festa u rujnu bit će organiziran okrugli stol na temu “Satira i mediji” na kojem će sudjelovati urednički “otac” Top liste nadrealista sudjelovati Boro Kontić,  urednik “Prime time” satiričnog programa na TV N1 Hrvatska Domagoj Zovak, zamjenik glavnog urednika 24 sata Ivan Buča, stand up komičar Peđa Bajović te odvjetnica Vesna Alaburić.

Peđa Bajović imat će i samostalnu stand up večer satire, a tijekom čitavog festivala bit će otvorena izložba vrhunskih karikatura eminentnih autora. Riječ je posebno za ovaj festival obnovljenoj izložbi “Politička katikatura: izbor s s prostora bivše Jugoslavije  – 1990. – 2004.” (Borivoj Dovniković – Bordo,  Branko Efendić, Hasan Fazlić, Predrag Koraksić – Corax, Velimir Marinković & VIVA LUDEŽ, Đermano Ćićo Senjanović, Božo Stefanović).

Radove za izložbu odabrao je i izložbu priredio Igor Galo.

Dio programa “Satira I mediji” bit će i Kazalištarije Predraga Lucića. Kruno Lokotar  predstavit će knjigu “Cervantesov trg” te satirični performans “Melodije Bljeska i Oluje”.

Na Fažana Media Festu bit će predstavljen i niz knjiga čiji su autori novinari. U posebnom programu “Bolja i hrabrija Bosna i Hercegovina” predstavit će se po jedan medij iz Banja Luke, Mostara i Sarajeva, a bit će održane i novinarske radionice. U programu Misija: Reporter bit će predstavljen čuvani (foto)reporter Jasmin Krpan kroz priču o njegovoj višedesetljetnoj aktivnosti u novinarstvu, te kroz promociju njegove knjige i ekskluzivnu izložbu fotografija.

Festival će započeti četverodnevnim programom televizijskih putopisnih reportaža, a završit će rock koncertom čija će kulminacija uz nekoliko iznenađenja biti nastup Ede Maajke i njegovog benda. Ulaz na sve programe bit će slobodan.

Više o Fažana Media Festu možete pronaći ovdje: www.fazanamediafest.com