Europska komisija organizator je rasprave na temu ‘Žene i mediji danas’

553

Još je samo 36 dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema biti “Žene i mediji”.

Festival će započeti razgovorom u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj na temu ‘Žene i mediji danas’, Sudjelovat će: Radka Bečeva, voditeljica za odnose s članicama Europske radiodifuzijske unije (EBU) za Srednju i Istočnu Europu, Maja Sever (predsjednica Europske federacije novinara) i Marko Milosavljević (profesor na Katedri za novinarstvo, Sveučilište u Ljubljani) uz mogućnost ‘online’ uključenja dodatnih sudionika. (Moderatorica će biti Andrea Čović Vidović (voditeljica medija za Europsku komisiju u Hrvatskoj)

U šest dana festivalskog programu imat ćemo čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo.

Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.

Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

I ove godine imat ćemo nekoliko međunarodnih partnera.

Sve dodatne informacije možete dobiti:

na web stranici Fažana Media Festa (www.fazanamediafest.eu)

upitom elektroničkom poštom (fmf@fazanamediafest.eu)

ili telefonom (098-484-049 / 091-6642-224)