Dokumentarni film ‘Sve(t) na leđima žene’

821

Još je samo 25 dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema biti “Žene i mediji”.

U programu dokumentarnih filmova bit će prikazan i film ‘Sve(t) na leđima žene’ u produkciji niške Nove mreže i režiji Maje Mitić.

To je nedavno završen film u kojem je naratorica legendarna glumica Mirjana Karanović a premijerno je prikazan u sklopu niškog glazbenog festivala Nishville. Fažanska projekcija bit će prvo prikazivanje ovog filma u Hrvatskoj.

Nakon filma bit će organiziran razgovor s autoricama filma.

Kao i svake godine i ovaj put u sklopu festivala bit će održana trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna.

Također ćemo imati i radionicu na temu ‘Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa’.

Pozivamo novinare, one koji to to žele postati kao i sve ostale koji žele sudjelovati na radionicama da nam se jave i potvrde sudjelovanje.

U šest dana festivalskog programu imat ćemo čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo.

Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.

Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

I ove godine imat ćemo nekoliko međunarodnih partnera.

Sve dodatne informacije možete dobiti:

na web stranici Fažana Media Festa ( www.fazanamediafest.eu )

upitom elektroničkom poštom ( fmf@fazanamediafest.eu )

ili telefonom (098-484-049 / 091-6642-224)