FAŽANA MEDIA FEST: EKSKLUZIVNO PREDSTAVLJANJE KNJIGE I IZLOŽBE FOTOGRAFIJA JASMINA KRPANA U PROGRAMU “MISIJA: REPORTER”

400

Jasmin Krpan čuveni je hrvatski (foto) reporter koji fotografira, ali i piše više od 40 godina. Njegove fotografije su objavljivane u “Startu” i “Poletu”, te u mnogim svjetski poznatim novinama uključujući “The New York Times”.

“Time” je njegovu fotografiju sa sprovoda Jurija Andropova na Crvenom trgu stavio u izbor najboljih fotografija 1984. godine, a 2003. uvrstio je i u odabir najznačajnijih fotografija 20. stoljeća i objavio u monografiji “Century”.

Krpan je dizajnirao i omote ploča od kojih je najpoznatiji njegov portret Johnnyja Štulića sa prvog albuma Azre. Kao reporter Jasmin Krpan proputovao je cijeli svijet, a posljednjih šest godina živi u Vijetnamu.

U programu MISIJA: REPORTER 1. Međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala Fažana Media Fest  Jasmin Krpan će hrvatskoj publici ekskluzivno predstaviti svoju knjigu “Good morning, Saigon” s fotografijama te tekstom na hrvatskom i engleskom jeziku koje u Hrvatskoj nema u prodaji, a bit će moguće i kupiti knjigu s potpisom autora.

Sudinici I gosti Fažana Media Festa bit će i prvi publika u svijetu koja će moći vidjeti izložbu izabranih fotografija Jasmina Krpana iz njegove slijedeće knjige koja je u pripremi – kolor fotomonografije o Kambodži, Vijetnamu i Kini čiji je radni naslov “No so crazy rich Asians”.

JASMIN KRPAN na 1. Međunarodnom multimedijalom novinarskom festivalu Fažana Media Fest  (Fažana, 13. – 22. rujna 2019.)