Glazbeni program FMF-a: Festival zatvara Edo Maajka

374

Edo Maajka i njegov bend nastupit će 21. rujna 2019. godine na Trgu Sv. Kuzme i Damjana u Fažani simbolično zatvarajući 1. Međunarodni multimedijalni novinarski festival Fažana Media Fest.

Na tom završnom koncertu prije Ede i njegove ekipe sudionicima Festivala. Fažancima i njihovim gostima predstavit će se Plesna grupa Društva Naša djeca Fažana, grupa “Primo tajo” iz Pule, grupa “LMT”iz Fažane, te gitaristički duet “Osman & Likar” (Marko Osmanović i Dinko Likar iz daruvarske rock grupe Cota G4).

“Osman i Likar” dan ranije, 20. rujna, imat će samostalan koncert na istom mjestu, a dva dana prije toga, 18. rujna, u programu “Povratak u šezdesete i sedamdesete” svirat će fažanski “Đavoli Skytt”, 45 godina nakon što su prestali nastupati, te će biti organziran disco program sa hitovima iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Glazbeni program dio je Fažana Media Festa koji će biti održan od 13. do 22. rujna 2019. godine. U sklopu središnje teme Festivala “Mediji i satira” bit će organiziran okrugli stol, satirična stand up večer te izložba političkih karikatura.

Bit će predstavljen i niz knjiga čiji su autori novinari. U posebnom programu “Bolja i hrabrija Bosna i Hercegovina” predstavit će se po jedan medij iz Banja Luke, Mostara i Sarajeva, a bit će održane i novinarske radionice.

Festival će započeti četverodnevnim programom televizijskih putopisnih reportaža. Ulaz na sve programe bit će slobodan.

Fažana Media Fest zamišljen je kao tradicionalno međunarodno okupljalište novinara gdje će se promovirati etička i profesionalna načela novinarstva kroz razne vidove stvaralaštva vezanog za medije i novinare.

Jedan od temeljnih ciljeva je da sastav sudionika i festivalski programi nedvosmisleno podržavaju antifašizam, antinacionalizam, suradnju i afirmaciju ljudskih prava te da promoviraju Fažanu kao prvo mjesto na svijetu koje će  otvaranjem 1. Fažana Media Festa službeno postati – prijatelj novinara.