Fažana u rujnu postaje međunarodno sastajalište novinara

327

U Fažani će od 13. do 22. rujna 2019. godine biti održan FAŽANA MEDIA FEST, 1. Međunarodni multimedijalni novinarski festival. U sklopu središnja teme Festivala bit će organiziran okrugli stol “Mediji i satira”, satirična stand up večer te izložba političkih karikatura.

Bit će predstavljen i niz knjiga čiji su autori novinari. U posebnom programu “Bolja i hrabrija Bosna i Hercegovina” predstavit će se po jedan medij iz Banja Luke, Mostara i Sarajeva, a bit će održane i novinarske radionice.

Festival će započeti četverodnevnim programom televizijskih putopisnih reportaža, a završit će rock koncertom. Ulaz na sve programe bit će slobodan.

Ideja je da FAŽANA MEDIA FEST postane tradicionalno međunarodno okupljalište novinara gdje će se promovirati etička i profesionalna načela novinarstva kroz razne vidove stvaralaštva vezanog za medije i novinare.

Jedan od temeljnih ciljeva je da sastav sudionika i festivalski programi nedvosmisleno promoviraju antifašizam, antinacionalizam, suradnju i afirmaciju ljudskih prava te da promoviraju Fažanu kao prvo mjesto na svijetu koje bi i službeno trebalo postati – prijatelj novinara.