Predavanje i razgovor na temu ‘Žene i mediji – švedska praksa i iskustva’

388

Još je samo 31 dan do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala Fest čija će glavna tema biti “Žene i mediji”.

Jedan od programa bit će predavanje i razgovor na temu ‘Žene i mediji – švedska praksa i iskustva’ u organizaciji Centra za istraživačko novnarstvo iz Fažane i Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Hrvatskoj.

Gošće festivala bit će švedske novinarke Alexandra Pascalidou i Parvin Ardalan.

U šest dana festivalski program će imati čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega.

Teme panela bit će od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo. Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe. Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori. I ove godine imat ćemo nekoliko međunarodnih partnera.

Sve dodatne informacije možete dobiti:

na web stranici Fažana Media Festa (www.fazanamediafest.eu)

upitom elektroničkom poštom (fmf@fazanamediafest.eu)

ili telefonom (098-484-049 / 091-6642-224)