SEENPM dovodi novinarke iz BiH, Srbije i Ukrajine

434

Još je samo 16 dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema biti Žene i mediji.

I ove godine jedan od partnera festivala je South East European Network for Professionalization of Media (SEENPM), mreža organizacija iz 12 zemalja.

Već drugi godinu zaredom u Fažani tijekom festivala bit će održana Godišnja skupština mreže a SEENPM će organizirari i nekoliko programa.

  • Teret iskustva – premijera dokumentarnog filma u produkciji SEENPM i Mediacentara Sarajevo + razgovor sa sudionicama filma, novinarkama iz BiH I Srbije.
  • Panel Predstavljanje žena u medijima – unapređenje politika.
  • Panel Ratne reporterke – iskustva iz Ukrajine i BiH.

Kao i svake godine i ovaj put u sklopu festivala bit će održana i trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna.

Također ćemo imati i radionicu na temu Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa.

Pozivamo novinare, one koji to to žele postati kao i sve ostale koji žele sudjelovati na radionicama da nam se jave i potvrde sudjelovanje.

U šest dana festivalskog programu imat ćemo čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo.

Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.

Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

I ove godine imat ćemo nekoliko međunarodnih partnera.

Sve dodatne informacije možete dobiti:

na web stranici Fažana Media Festa (www.fazanamediafest.eu)

upitom elektroničkom poštom (fmf@fazanamediafest.eu)

ili telefonom (098-484-049 / 091-6642-224)