Što građani očekuju od Europske Unije

448

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj održao je panel „Što građani očekuju od Europske Unije (komunikacijski i politički prioriteti)“ te predstavio kampanju Zajednoza.eu

Četvrti dan FMF-a otvoren je panel raspravom između Violete Simeonove Stančić, voditeljice ureda EU parlamenta i Phillippom M. Schulmeisterom, voditeljem odjela za praćenje javnog mnijenja EU parlamenta, održanom na engleskom jeziku.

Panel se dotaknuo mnogobrojnih interesa građana vezanih za način rada, cilj i svrhu djelovanja Europske unije te naglaska na njenih ograničenja, mogućnosti i zakona.

Nakon uzbudljivog panela predstavljena je kampanja „Zajedno za EU“ koju su predstavili Andrea Ćović Vidović i Marko Boko iz odnosa s javnošću Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Zanimljivu kampanju popratili su i promotivnim video spotom prezentirajući snagu, efikasnost i doseg predstavljenog projekta, ističući njegovu kvalitetu i smisao u modernom europskom demokratskog društvu.

Znanje uloženo u mlade opravdali su i rezultatima plaćenog pripravništva u okviru programa Robert Schuman koji se pokazao kao nevjerojatnom platformom za razvoj mladih sa čak 80 posto bivših pripravnika zaposlenih u međunarodnim i globalno uspješnim firmama, izjavljuje Stančić. Odaziv kao i atmosfera u MMC-u Fažana bili su odlični, a ukoliko ste propustili navedene događaje, možete ih popratiti i na web stranici Ureda Europskog parlamenta.