Predstavljanje kampanje Hejt sLOVEni, još ste živi

512

Prvi dan Fažana Media Festa zatvorili smo u društvu Aleksandra Trifunovića, osnivača i glavnog urednika banjalučkog magazina BUKA, povodom predstavljanja kampanje pod nazivom „Hejt sLOVEni još ste živi“ usmjerene protiv govora mržnje.

Odličan početak još jednoga u nizu međunarodnog Media Festivala u Fažani zaokružilo je sjajno gostovanje Aleksandra Trifunovića kojega smo imali priliku poslušati u razgovoru sa Petrom Fehirom, umjetničkim koordinatorom FMF-a.

U ugodnom razgovoru prožele su se mnoge teme vezane za navedenog gosta i njegovo djelovanje, ali sa posebnim naglaskom na moć i način govora mržnje kroz već spomenutu inicijativu. Aktualna kampanja izašla je 10. travnja ove godine, a reakcije publike, na ovaj ne monetizirani projekt ističe Trifunović, su iznad svih očekivanja sa preko milijun pregleda na YouTube-u te još brojnim preuzimanjima i dijeljenjima putem različitih društvenih platformi. Da je tome doista tako potvrdio je i zahvalan broj publike na ljetnoj terasi MMC Fažana koji je svojim pitanjima, po završetku razgovora, opravdao veliki interes za navedenu temu, ali i samog gosta.