PARTNERI I SUORGANIZATORI FMF-a

1131

MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE IZ EUROPE I SVIJETA TE URED EUROPSKOG PARLAMENTA U HRVATSKOJ

Ovogodišnji Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, bit će održan u stalnom terminu u drugom tjednu rujna (06. – 12.09.). Prijavite se na radionicu medijske pismenosti – bez obzira na to koliko imate godine i čime se bavite. Radionica je besplatna kao i ulaz na sve festivalske programe: tematske rasprave o medijima, predstavljanje knjiga čiji su autori novinari, projekcije igranih i dokumentarnih filmova, izložbu fotografija, kazališnu predstavu te glazbene večeri.

Uz glavnog organizatora Fažana Media Festa, Centar za istraživačko novinarstvo iz Fažane, i ove će godine suorganizatori biti Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo iz Vodnjana. Posebni partneri-suorganizatori su londonski Media Diversity Institute te Ethical Journalism Network – koalicija sedamdesetak novinara, redakcija i vlasnika medija iz čitavog svijeta sa sjedištem u Velikoj Britaniji kao i South East European Network for Professionalization of Media – koalicija organizacija za razvoj medija iz 12 zemalja sa sjedištem u Albaniji.

Glavni partner ovogodišnjeg FMF-a bit će Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Festivali partneri su sarajevski BOOKSTAN i šibenski FALIŠ.

I ove godine medijski pokrovitelji Fažana Media Festa biti će dnevni list 24 sata i tjednik Nacional te TV Nova iz Pule a pridružit će im se i pulski Radio Rojc koji će tijekom čitavog festivala emitirati program iz studija u Fažani. Festivalski Press centar osvim festivalskim  događanjima izvještavat će na festivalskoj web stranici i društvenim mrežama te će biti na usluzi svim novinarima i medijima.