Predstavljanje satirične emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“

1705

Druga večer Fažana Media Festivala završila je predstavljanjem satirične emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“.  Riječ je o emisiji koja na humorističan način informira publiku o najvažnijim političkim zbivanjima u Srbiji te ukazuje na nepravde, laži, ali i nebuloze u društvu. Iako satirična, ova emisija zapravo je jedna od najvažnijih političkih emisija u Srbiji.  

Nakon što su prikazani neki od najboljih isječaka emisije iz posljednje sezone, moderatorica i novinarka Antonela Riha razgovarala je s novinarom i voditeljem emisije Zoranom Kesićem, a pitanja za njega pristizala su i iz publike. Iako se publika dobro nasmijala isječcima iz emisija, sam voditelj priznao je kako priprema emisije u prvi mah nije smiješna jer je politička situacija u zemlji više porazna – nego smiješna.

Antonela Riha složila se sa Zoranom Kesićem i priznala kako tijekom gledanja emisije osjeća gorčinu. „Vi ste se smijali Vučiću, a mi plačemo kad ga gledamo.“Njihova emisija predstavlja veliku smetnju vlastima zbog toga što kako kaže Zoran Kesić „brzo i efikasno dopiru do srca svakog gledaoca.“ Tako se često ljude koji rade na emisiji proziva kao izdajnike i strane plaćenike. 

S obzirom na to da je emisija dostupna i na YouTube mnogi ljudi iz dijaspore gledaju upravo njihovu emisiju kako bi se informirali o događajima u zemlji. Za kraj, pitali smo Zorana Kesića što ga dovodi u Fažanu, na što je spremno odgovorio da je to upravo sama Fažana. Priznaje da je veliki ljubitelj ovog područja te da on i žena često dolaze ovdje. Istaknuo je da balkanska regija ima zajednički mentalitet u kojem je politička satira prepoznatljiva i jednako zabavna svima. 

Nova sezona emisije 24 minute kreće s emitiranjem 18. rujna, a očekujemo da ćemo best of iduće sezone gledati na sljedećem  Fažana Media Festu, čemu se veseli i publika i Kesić.